بنیامین نتانیاهو چند هفتهای است برای تبلیغات انتخاباتی در سرزمینهای اشغالی به برنامه هستهای ایران متوسل شده است. با وجود جنجالهای چند هفته گذشته برای سخنرانی نتانیاهو در کنگره، وی روز گذشته حرف جدیدی نداشت و تنها اتهامات پوسیده پیشین را تکرار کرد.
به گزارش گلستان ما به نقل از جام نیوز، سخنان روز گذشته نخست وزیر رژیم صهیونیستی با واکنش های گسترده ای مواجه شد. محور این واکنشها انتقاد از نتانیاهو با این عبارت بود که "تکراری بود و حرف تازه ای نداشت."
بنیامین نتانیاهو که بدون هماهنگی با کاخ سفید به کنگره آمریکا دعوت شده بود با " ایران تهدیدی برای تمام جهان است و اگر به سلاح اتمی دست پیدا کند، دنیا را تهدید می کند." تلاش کرد بار دیگر فضای ایران هراسی پدید آورد. وی بدون آنکه درباره زرادخانه های هستهای و شیمیایی رژیم خود توضیحی دهد، افزود: «توافق هسته ای با جمهوری اسلامی که از مذاکرات حاضر حاصل شود، مانع دست يابی ايران به بمب اتمی نخواهد شد.»
تشویق سخنان ضدایرانی نتانیاهو در کنگره
نخست وزیر افراطی رژیم صهیونیستی، ایران را متهم به ضدیت با حقوق بشر، تروریسم و عدم وجود آزادی کرد و در میان تشویق های ممتد نمایندگان حاضر در کنگره با زبانی تهدیدآمیز گفت: «اگر اسرائيل مجبور شود، به تنهایی خواهد ایستاد. اما می دانم آمریکا نیز در کنار اسرائیل خواهد ایستاد.»
60 نماینده کنگره آمریکا به دلیل نارضایتی رئیس جمهور آمریکا و عدم هماهنگی با کاخ سفید از حضور در سخنرانی 40 دقیقه نتانیاهو خودداری کردند.
سخنان تکراری و تهدیدآمیز نخست وزیر افراطی صهیونیستها واکنش های زیادی را در داخل و خارج آمریکا به همراه داشت که به مرور آن میپردازیم:
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران:
اظهارات ایرانهراسانه نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا یک نمایش پر فریب و بخشی از تبلیغات انتخاباتی تندروها در تل آویو است.
این سخنرانی نشانه ضعف و انزوای مفرط گروههای رادیکال حتی میان طرفداران رژیم صهیونیستی و تلاش آنها برای تحمیل دستور کارهای افراطی و غیر منطقی بر سیاست بین الملل است.
تردیدی باقی نمانده است که افکارعمومی جهان ارزش و جایگاهی برای یک رژیم کودک کش قائل نیستند و دروغ پردازی های مداوم نتانیاهو در باره اهداف و نیات برنامه صلح آمیز هستهای ایران بسیارتکراری و کسالت آور شده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه گفت: با استمرار مذاکرات و اراده جدی ایران برای رفع این بحران ساختگی، سیاست ایران هراسی دچار مشکلات اساسی شده و بانیان این تبلیغات دروغ و طراحان این بحران جعلی به دست و پا زدن افتادهاند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا:
رئیس جمهور آمریکا به خبرنگاران در کاخ سفید گفت او فرصتی برای تماشای سخنرانی نخست وزیر اسرائیل نداشت، اما متن سخنرانی او را نگاه کرد.
باراک اوباما پس از سخنرانی بنیامین نتانیاهو گفت در سخنان نخست وزیر اسرائیل هیچ مطلب جدیدی وجود نداشت و او گزینه جایگزین عملی برای گفتگوها بر سر برنامه هستهای ایران ارائه نکرد:
«در مورد موضوع اصلی، یعنی چگونگی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی که این کشور را خطرناکتر می کند، نخست وزیر اسرائیل هیچ راه حل جایگزین عملی پیشنهاد نکرد.»
رئیس جمهور آمریکا افزود: نتانیاهو تقریبا همین سخنرانی را علیه توافق اولیه اتمی با ایران مطرح کرد، توافقی که به توقف برخی از فعالیت های اتمی ایران و عقب راندن برخی از جنبه های برنامه هسته ای ایران شده است.
فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:
در زمانی که مذاکرات به حصول نتیجه نزدیک میشود، سخن گفتن از جزئیات و یا جزئیات یکجانبه و یا اطلاعاتی که به عنوان مفاد موافقت نامه در دسترس عموم قرار می گیرد به سود مذاکرات نیست.
خانم فدریکا موگرینی گفت: «از همۀ دست اندرکاران دعوت می کنم که در جهت تسهیل گفتگوها گام بردارند و تلاش های دیپلماتیک را به مخاطره نیندازند.»
وی اضافه کرد: «مذاکرات بخوبی پیش می رود و ما به انعقاد یک موافقت نامه نزدیک می شویم. گام های مهمی هفتۀ گذشته برداشته شده است و اینک نشانه های دلگرم کننده ای در این زمینه وجود دارد.»
پلوسی ناراحت در کنگره
نانسی پلوسی، رهبر دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا:
نانسی پلوسی، در بیانیه ای گفت سخنرانی نتانیاهو، توهینی به اطلاعات آمریکا بود.
خانم پلوسی در بیانیه خود گفته است در جریان سخنرانی نتانیاهو در کنگره، غمگین از توهینی که به اطلاعات آمریکا شد، نزدیک بود که اشک بریزد:
«در سرتاسر سخنرانی آقای نتانیاهو چیزی نمانده بود گریه کنم، از توهینی که او به شعور آمریکا به عنوان عضو گروه ۱+۵ کرد و از لحن تحقیرآمیزش در مورد آگاهی ما از تهدید ایران غمگین شدم.»
حسین موسویان:
معاون پیشین دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به صدای آمریکا گفت: اگر ملاک آمریکا و جامعه جهانی "ان پی تی" باشد، دلیلی برای عدم توافق نیست، ولی اگر ملاک آمریکا اظهارات نتانیاهو باشد، توافق صورت نمی گیرد.
حسین موسویان در ادامه تاکید کرد که ایران عضو "ان پی تی" است، سلاح اتمی ندارد، و انحرافی هم در فعالیتهایش به سوی مقاصد نظامی نداشته، اما اسرائیل عضو پیمان ان پی تی نیست و به سلاح اتمی نیز مجهز است.
مقام ارشد آمریکایی:
یکی از مقامهای ارشد آمریکا بعد از سخنرانی نتانیاهو گفت، سخنان نخستوزیر اسرائيل حاوی "برنامه عملی مشخص" یا "جایگزینی" برای مذاکره با ایران نبود.
یک مقام عالیرتبه دولت آمریکا در واکنش به اظهارات آقای نتانیاهو به بیبیسی گفت: «منطق سخنان نخست وزیر اسرائیل، تغییر رژیم [در ایران] بود نه مسئله هسته ای.
او از یک طرف می گوید که رژیم ایران قوی است و تغییر نمی کند، بعد می گوید که پیش شرط توافق هسته ای باید تغییر رفتار رژیم باشد، بعد می گوید که رژیم ضعیف و آسیب پذیر است، اینها با هم نمی خواند!»
پیتر بینارت، تحلیلگر سیاسی آمریکایی و از نویسندگان روزنامه هاآرتص:
اگر ایران و داعش یکی هستند، همه اقلیتهای مذهبی در ایران تا کنون مرده بودند.
نتانیاهو با نشان دادن این نقشه در آیپک، ایران را متهم به تروریسم در 5 قاره جهان کرد!
نفتلی بنت، رهبر حزب راستگرای خانهیهودی و وزیر اقتصاد کنونی رژیم صهیونیستی:
نتانیاهو در سخنرانیاش موفق شد تمام دلایل طرفداران توافق با ایران را زیر سئوال ببرد.
او به رادیوی ارتش اسرائیل گفت: «نمی فهم (اسحاق) هرتزوگ، (زیپی) لیونی و (یائیر) لپید (رهبران احزاب مخالف) وقتی دارند به سوی نخست وزیر سنگپرانی میکنند، با خود چه فکری می کنند. نخست وزیری که برای آنها می جنگد. این شرم آور است و ربطی به چپ و راست ندارد.»
اسحاق هرتزوگ، رهبر حزب مخالف نتانیاهو:
سخنرانی بنیامین نتانیاهو نمیتواند مانع ادامه مذاکرات هستهای قدرتهای جهانی با ایران شود.
قیمت نفت:
قیمت نفت پس از سخنرانی نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا بالا رفت. قیت هر بشکه نفت خام برنت بلافاصله پس از سخنرانی آقای نتانیاهو با ۲ دلار و ۲۷ افزایش یافت و به ۶۱ دلار و ۸۱ سنت رسید.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد